Výběr jazyka Česky Deutch

Rozhovor Petra Mikšíčka na ČRo 2 - Praha o Krušných horách, Vzduchoplavci Kráčmerovi, Nadačním fondu Obnova Krušnohoří a Antikomplexu.

(3.1.2011 / Petr Mikšíček) 30. 12. proběhl rozhovor Petra Mikšíčka na ČRO 2 - Praha s tématem Krušné hory. Společně s Martinem Ježkem jsme probrali témat Krušnohoří velmi zevrubně. Také se lecos dozvíte o projektu Vzduchoplavec Kráčmera nad Krušnohořím, o Nadačním fondu Obnova Krušnohoří.

Rozhovor si můžete poslechnout Z D E

Příjemný poslech

PM Celý článek

Účel nadačního fondu

(11.7.2010 / Jan Hošek) Shromažďování a poskytování prostředků, organizování sbírek, finanční a hmotné sponzorování na podporu projektů v oblastech: vzdělávání, kultury, sportu, životního prostředí, péče o seniory a děti, podpory dětských domovů a pěstounských rodin, aktivního odpočinku rodin, mezinárodní spolupráce vztahující se k rozvoji Krušných hor.

Pořádání kulturních, společenských, sportovních a benefičních akcí, pořádání výstav a koncertů.

Podpora a rozvoj cestovního ruchu, budování infrastruktury cestovního ruchu oživení kulturního dění a tradic na venkově, podpora a rozvoj tradičních a lidových řemesel, podpora umělců v Krušných horách.

Přímá podpora neziskových organizací vyvíjejících aktivity v Krušných horách.

Organizační zajištění výchovně vzdělávací, kvalifikační a rekvalifikační činnost.

Účinná pomoc při znovuobydlení původně osídlených lokalit v Krušných horách (vybudování infrastruktury pro bydlení a život na venkově, spolupráce s veřejným a soukromým sektorem).

V oblasti práva podporovat komunální sféru v oblasti obnovitelných zdrojů energie.

Účastnit se stavebního řízení v případě investičních a neinvestičních akcí v Krušnohoří.

Zlepšovat kvality životního prostředí a podpora ekologických projektů.

Podpora kulturních a vzdělávacích projektů.

Výchovná, vzdělávací, osvětová, zábavná, sportovní, kulturní a publikační činnost. Celý článek

Rozvoj území a životního prostředí Mantanregionu Krušné hory

(26.5.2010 / Antonín Herzán) Zástupci Nadačního fondu Obnova Krušnohoří společně s reprezentanty Krušnohorské samosprávy se zúčastnili dne 18. května 2010 na půdě senátu parlamentu České republiky mezinárodního semináře "Rozvoj území a životního prostředí Mantanregionu Krušné hory - slavná minulost, uranové břímě a nejistá budoucnost" . Na semináři dále odborně spolupracoval Karlovarský kraj a Ústecký kraj. Celý článek

Skauti přivezli pro Krušné hory Betlémské světlo

(4.1.2010 / Petr Mikšíček) Dne 23. 12. 2009 skauti přivezli a předali Nadačnimu fondu Obnova Krušnohoří světlo betlemské pro Krušné hory.

Doufáme, že jim přinese naději do dalších let a spoustu pozitivní energie.
Celý článek

Děti z dětského domova ve Vysoké Peci dostaly dárky

(22.12.2009 / Petr Mikšíček) Dne 21.12.2009 předávali představitelé Nadačního fondu Obnova Krušnohoří v dětském domově ve Vysoké Peci vánoční dárky opuštěným dětem. Pomoc při nakupování dárků poskytly firmy:
Emeran 1860, Vodohospodářská stavební Chomutov, MARIUS PEDERSEN a.s, Trading BR s.r.o., Rent Group, Fisad, Ela Plast, JPB Kovovýroba.

Dárky byly pořízeny v hodnotě 60. 000,-Kč, každé z 34 dětí našlo pod vánočním stromečkem svůj dárek, který si přálo ( dětské kolo, brusle, hodinky, mikrovlnou troubu, dětskou kuchyňku, atd.)
Celý článek

VÝZVA!!! Příští kalendář Krásy Krušnohoří můžete nafotografovat právě VY !!!

(22.12.2009 / Petr Mikšíček) Pro rok 2011 jsem se rozhodli, že další benefiční krušnohorský kalendář může nafotit každý, kdo rád dělá snímky Krušných hor.

Jestli rádi fotografujete, vlastníte fotoaparát, který umí snímat do formátu .raw nebo .nef, má minimálně 10 MB a troufnete si na snímek do formátu A2, tak neváhejte a fotoaparát stále noste u sebe. V červnu 2010 uzavřeme soutěž na snímky do kalendáře Krásy Krušnohoří 2011.

Pošlete nám do konce června na email petrmiksicek@gmail.com váš výběr snímků pro celý rok a my z nich vybereme ty nejkrásnější.

Tedy, hurá do kopců za sluncem mlhou a aktuálně i sněhem :-)))

PM Celý článek

Účel a poslání Nadačního fondu Obnova Krušnohoří

(26.8.2009 / Petr Mikšíček) Krušné hory: Nejdelší české pohoří. Nejkompaktnější horský val. Do roku 1945 nejobydlenější hory Evropy. Malebnost zdejší krajiny a pestrost života byla tehdy známá jak malířům, tak turistům. Po druhé světové válce byly kompletně vysídlené a jen zčásti dosídlené. Přes všechnu snahu přišlo s novými lidmi vykořenění a hory ztratily paměť. Zmizely tradice, příběhy, domy, památky, krajinný ráz, péče o krajinu a architekturu. Pospolitost a malebnost nezachránili ani rekreanté, kteří všude jinde opravili, co se dalo. Do Krušných hor se jim tolik nechtělo. V osmdesátých letech se staly symbolem likvidace úcty k přírodě. Krušné hory byly na dně…

V devadesátých letech se ale krušnohorská příroda začala přes pesimistické vyhlídky zázračně uzdravovat. Na začátku 21. století začal ožívat i spolkový život a lidé z hor a podhůří opravují tvář Krušných hor a investují zde. Tito lidé začínají být znovu hrdí na Krušné hory. Rodí se mladá generace patriotů. Do Krušných hor se vrací život….

Je ale nutné tuto pozitivní zprávu šířit dále. Pokračovat v obnově. Krušné hory potřebují péči i v dalších desetiletích. Cesta zpět k získání pozapomenuté slávy je otázkou vůle, elánu, nápadů, času a samozřejmě financování. Všem lidem, kteří se chtějí podílet na renesanci Krušných hor, pomůže v jejich snažení

Nadační fond Obnova Krušnohoří
Jde přeci o naše Krušné hory
Celý článek

Analýza: Důvody pro založení Nadačního fondu

(26.8.2009 / Petr Mikšíček) Krušné hory jsou i dnes stále „popelkou“ mezi českými horami a regiony. Když člověk zavítá do jakéhokoliv jiného pohoří, vítají jej buď malebné obce nebo krásná krajina chráněná v rámci CHKO či NP. Minimem jsou obnovená centra, nové fasády, infocentra, naučné stezky, vyhlídky či rozhledny. Krušné hory jsou popelkou nejen z vnějšího pohledu turisty, ale také i podle názoru místních lidí, rekreantů a všech, kteří občas zavítají i jinam v rámci České republiky. Cosi jim stále chybí. Ale co je to cosi? Celý článek

Nadační fond Obnova Krušnohoří byl slavnostně založen dne 14. 11. 2008 na Lesné

(26.8.2009 / Petr Mikšíček) Od května připravovaný projekt Nadačního fondu pro celé Krušné hory je konečně na světě!

Dne 14. 11. 2008 se sešli zakladatelé na horském hotelu Lesná, kde svými podpisy stvrdili ochotu věnovat čas a svoji energii rozjezdu organizace, která by měla vedla vlastní ediční tvorby časem i podporovat projekt dalších aktivních lidí na poli obnovy Krušnohoří.

Zakladateli se stali: Antonín Herzán, Vladimír Bejček, Petr Mikšíček, Blanka Hvozdová a Petra Zavázalová. Celý článek

Aktuality

28.3 Ukončení projektu Panorama Krušnohoří Věž Fichtelberg

Nadační fond Obnova Krušnohoří byl projektovým partnerem zajímavého projektu s názvem Panorama Krušnohoří Věž Fichtelberg /Erzgebirgs-Panorama Fichtelberg-Turm. Projekt byl finančně podpořen z programu Cíl 3 Evropské unie a probíhal v období 1. 3. 2012 - 29.3.2013. Slavnostní otevření vyhlídkové věže proběhlo dne 1.3. 2013 na Fichtelbergu. Na fotografie reportáž se můžete podívat v projektech.

25.10 Film o podpořeném postiženém řezbáři Josefu Beerovi

Film o podpořeném postiženém řezbáři Josefu Beerovi se bude promítat v Ústí nad Labem v rámci divadelního festivalu Sudety v Činoherním studiu dne 10. 11. 2011 od 17:00

13.9 Kalendář Krásy Krušnohoří 2011

Během měsíce října se začne tisknout kalendář pro rok 2011.

13.9 Další semináře již 30.9.2010

Další semináře se budou konat dne 30.9.2010. První seminář bude zaměřen na téma ,,Zprostředkování společných historických hodnot lidových staveb a životního stylu včetně lidového umění v Krušnohorském regionu Seiffen-Lesná" a druhý na téma ,,Obnova Krušnohoří“ – rozvoj kulturního dědictví Krušných hor aneb bohatá minulost nejistá budoucnost.

Nové články

Nové položky v galerii

Ukázky z fotogalerie

Poslední komentáře

Statistiky

Počet lidí online: 0

Počet uživatelů online: 0

Počet návštěv dnes: 2

Počet návštěv za týden: 38

Počet návštěv celkem: 82728