Výběr jazyka Česky Deutch

Křest knihy Tváře Krušnohoří na Lesné se nesl v přátelské náladě.

Dnes 16. 6. od 17:00 proběhl slavnostní večer na Lesné. Sešli se zde lidé jak z české strany hor, tak i ze saské. Byl zde představen projekt Krušnohorského muzea v přírodě na Lesné ve spolupráci s městem Seiffen. Informoval o něm Dr. Konrad Auerbach. Vystoupil také pan starosta města Seiffen Heinz Seidler.
Věra Nesrstová a Rudolf Löffler - překladatelka rozhovorů z krušnohorské němčiny do češtiny a odborný poradce s problematikou dialektů. Za nimi Pavel Šulc, ze Fornici, který vše okolo vydání koordinoval.
Ředitel muzea v Seiffen pan Konrad Auerbach předává maketu krušnohorského muzea v přírodě Antonínu Herzánovi.

Dále proběhl křest knihy. Sešli se zde lidé, bez jejichž spolupráce by nemohla vzniknout. Proto jsme rádi nechali tyto lidi předstoupit veřejně jsme jim poděkovali. Zůčastnili se také čtyři osobnosti se kterými je v knize rozhovor. Petr Rojík, Antonín Herzán, Petr Pakosta a Pavel Koukal.
Nastoupená autorská jednotka na Lesné při křtu. Bohužel všichni spoluautoři tu nebyli Hlavně překladatelka Angela Lindner a redaktor Josef Šebek.
Zástupci tři subjektů, které stojí za knihou. Nadační fond Obnova Krušnohoří, Fornica Graphics a město Boží Dar.

Bohužel se nezúčastnili tři hlavní tahouni týmu, a to překladatelka všech textů do němčiny paní Angela Lindner, která odvedla natolik perfektní práci, že pan historik Dr. Albrecht Kirsche z Drážďan označil překlad za Top Übersetzung. Chyběl také redaktor českých textů, Josef Šebek, který jim dal tolik péče, že se z ústně vedených rozhovorů udělal krásné knižní povídání. To je totiž absolutně něco jiného. Třetím je kreativní grafik Lukáš Cupal, který odvedl perfektní práci na vzhledu knihy. Díky i těmto lidem.
Alice Wollerová přepsala skoro všechny rozhovory ze zvukové do psané podoby. Ví a zná proto o těchto lidech opravdu mnoho.

Celá akce proběhla v srdečné a uvolněné atmosféře, za což jsme velmi rádi a všem za ní děkujeme. Antonín Herzán a zaměstanci hotelu Lesná připravila krásné a chutné pohoštění pro všechny. Díky.

Fotografie z akce jsou k vidění zde.

Diskuse

Vložit nový příspěvek